21. 7. 2018
Obsahem setkání byla účast hasičů z Krásné, Remtengrün (místní část Adorf) a Bad Elsteru na soutěži v požárním útoku konaném 21. 7. 2018 v prostorách Sportovního areálu v Krásné. Do soutěže se kromě družstev projektových partnerů přihlásilo i družstvo hasičů z Hranic. Mezi diváky nechyběli kamarádi hasiči ze Sohlu (místní část Bad Elster) a hasiči z Adorfu, kterým se nepodařilo sestavit 7-členné soutěžní družstvo. Soutěžilo se na 2 pokusy, pomalejší čas se škrtal. Vítězný čas byl hned ten první pokus domácích hasičů, kteří požární útok zvládli za 45 sekund. Němečtí kamarádi měli při prvních pokusech trochu problém s nasátím vody, ale druhé pokusy byly již u všech soutěžících vyrovnanější.

Za hasiči z Krásné se umístili hasiči z Remtengrün, třetí místo vybojovali hasiči z Hranic a bramborovou medaili si odvezli kamarádi z královského města Bad Elster. Po ukončení hasičské soutěže následovalo vyhlášení a předání cen a diplomů. V areálu se zároveň konala tradiční slavnost obce Krásná, v rámci které se konaly soutěže pro všechny příchozí. Této akce se hasiči z Remtengrün a z Bad Elsteru také zúčastnili a všichni společně strávili velmi vydařený den.

 

EU Nachbar

 


22 - 24. 6. 2018

Obsahem setkání byla účast mladých hasičů z Krásné, Adorf, Bad Elster a Sohl na společném třídenním táboře připraveném tentokrát hasiči z partnerského města Bad Elster.

Na pátek bylo připraveno v místní základní škole vyrábění lodiček a jejich následné pouštění po Halštrovu. V sobotu se všechny jednotky mladých hasičů zúčastnily tradičních slavností Brunnefest v centru města Bad Elster, kde prezentovaly svoji činnost. Celý průběh slavností, ale i tábora pro mladé hasiče byl narušen velkou nepřízní počasí – nejen že pršelo, ale bylo i poměrně chladno. I přes všechny komplikace se setkání podařilo a došlo k prohloubení přátelství tentokrát u mladší generace.

 

EU Nachbar

 

Setkání hasičů z Krásné a Adorfu

  • neděle, 24 červen 2018 11:26
  • Napsal(a)
19. 6. 2018

V úterý 19. 6. 2018 se uskutečnila schůzka skupiny hasičů z Adorfu a Krásné s obchodním zástupcem společnosti Pavliš a Hartmann, panem Suchánkem, jejímž cílem bylo předvedení plovoucího čerpadla.

Na základě spolupráce v rámci projektu bylo zjištěno, že němečtí hasiči nemají běžně ve své výbavě plovoucí čerpadla, a protože při nedávných lokálních záplavách v Adorfu používali plovoucí čerpadlo hasičů z Krásné, rozhodlo se sdružení hasičů z Adorfu prostřednictvím českého projektového partnera pořídit si vlastní plovoucí čerpadlo. Zástupci českého projektového týmu tedy zprostředkovali schůzku se zástupcem firmy vyrábějící požární techniku. Pan Suchánek přivezl několik typů čerpadel, aby si němečtí hasiči udělali představu, co český trh nabízí. Schůzka se uskutečnila u místního rybníka, aby se vše vyzkoušelo na vodě. Hasiči z Adorfu byli prezentací nadšeni a domluvili se s firmou na konkrétní objednávce.

 

EU Nachbar

 

Setkání hasičů z Krásné, Bad Elster a Adorf

  • pátek, 15 červen 2018 13:19
  • Napsal(a)
9. 6. 2018

Obsahem setkání byla účast na soutěži v požárním útoku pořádané hasiči místní části Adorfu – Remtengrün v sobotu 9. 6. 2018. Soutěže se zúčastnilo celkem 8 družstev – mezi nimi i všechny partnerské sbory. Soutěžilo se na jeden platný pokus, a aby byla soutěž regulérní, musely všechny sbory použít mašinu domácího mužstva.

Hasiči z Krásné obsadili 7. místo, hasiči z Adorfu byli pátí a kamarádi z Bad Elsteru byli oceněni 4. místem. Po vyhlášení výsledků byli všichni pozváni k přátelskému posezení, které bylo narušeno asi hodinovou velmi silnou bouřkou s přívalovým deštěm. Kamarádi z okolních obcí se vraceli na základny kvůli ohlášenému nebezpečí v souvislosti se zvyšováním hladiny vodních toků a místní hasiči se pokoušeli všemožnými způsoby odčerpat vodu ze stanu, kde měla ve večerních hodinách probíhat obecní slavnost. I přes velmi rychlé loučení s kamarády, byl cíl setkání splněn bez újmy a zranění a hasiči už se nyní těší na další společnou akci.

 

EU Nachbar

 

Slavnostní předání požární cisterny CAS30

  • pondělí, 04 červen 2018 11:55
  • Napsal(a)
30. 5. 2018

Ve středu 30. 5. 2018 se v Krásné na návsi od 11.hodin konalo slavnostní předání velkoobjemové cisterny Tatra T815 pořízené v rámci projektu „Spolupráce hasičů Krásná, Bad Elster a Adorf/Vogtl.“

I když celou hodinu před samotnou akcí vydatně pršelo a pořadatelé přemýšleli o náhradních prostorech, tak pár minut před slavnostním zahájením vysvitlo sluníčko, odpluly všechny mraky a všichni si užívali krásného májového dopoledne. Tento den byl pro obec a místní hasiče jeden z nejvýznamnějších v celé historii, nikdy předtím Sbor dobrovolných hasičů Krásná nezískal pro svoji práci nové hasičské vozidlo. Po stylovém hudebním zahájení v podobě písně „Co jste hasiči, co jste dělali“ vystoupila řada významných hostů – zastoupen byl Karlovarský kraj a samozřejmě zástupci všech projektových partnerů včetně manažerky projektu. Po tematickém tanečním vystoupení dětí z MŠ Krásná následovaly projevy z řad hasičů. Promluvili jak velitelé projektem dotčených hasičských sborů, tak i okresní ředitel HZS Karlovarského kraje a okresní požární mistr za okres Vogtland. Slavnostní akt byl zakončen předáním symbolického klíče od nového vozidla veliteli SDH Krásná a křtem nového vozidla pomocí džberové stříkačky z rukou mladých hasičů z Krásné.

 

EU Nachbar

 

Záplavy v Adorfu

  • sobota, 26 květen 2018 11:03
  • Napsal(a)
Ve čtvrtek 24. 5. 2018 se nad územím severního Chebska přehnaly přívalové deště doprovázené silnými bouřkami. Zatímco náš Ašský výběžek byl větších škod ušetřen, obce od Skalné, přes Plesnou, Luby, Milhostov, Lázně Kynžvart a částečně i Mariánské Lázně se potýkaly se zatopenými sklepy, ucpanou kanalizicí, rozvodněnými toky a přetékajícímí rybníky, které by se mohly pod přívalem vody protrhnout. Hasiči zasahovali u desítek událostí.

Velmi výrazně zkomplikovala nepřízen počasí život i v našich partnerských obcích Bad Elster a zejména v Adorfu, kde došlo k rozsáhlým záplavám. Přestože si naši kolegové hasiči nepožádali o přímou pomoc, poskytli jsme jim alespoň technické prostředky na čerpání vody - výkonné kalové čerpadlo, plovoucí čerpadlo a elektrocentrálu, které byly pořízeny v rámci vybavení nové cisterny CAS30. Finance na pořízení nové požární techniky v rámci společného přeshraničního projektu hasičů z Krásné, Bad Elsteru a Adorfu tak přináší první reálné výsledky a potvrzuje se, že byly využity smysluplně - na pomoc obyvatelům na obou stranách hranice při krizových situacích.

Další informace a videa naleznete na stránkách města Adorf


zdroj: SDH Krásná, FFW Adorf, oficiální stránky města Adorf

Vybudování chodníku v Americké ulici v Hranicích

  • středa, 02 květen 2018 10:33
  • Napsal(a)
Smyslem projektu je revitalizace území – vybudování chodníku v Americké ulici v Hranicích u Aše a zkvalitnit tak v jedné ze strategických částí města stávající dopravní infrastrukturu. Obec Krásná je partnerem tohoto projektu.

Publicita Page1
Publicita Page1

Multifunkční volnočasové centrum v Hranicích

  • středa, 18 duben 2018 12:35
  • Napsal(a)
Smyslem projektu je vybudování v jedné ze strategických částí města Hranice centrum pro smysluplné trávení volného času místní veřejnosti. V objektu bývalé kotelny Základní školy dojde k úpravě stávajících prostor a vybudování multifunkčního volnočasového centra s lezeckou stěnou, výukovým bazénem, stolním fotbalem, keramickou a rukodělnou dílnou, počítačovou učebnou a hernou společenských her. V rámci projektu bude vybudováno i odpovídající sociální zázemí. Obec Krásná je partnerem tohoto projektu.

Publicita Page1
Publicita Page1

Setkání hasičů z Krásné, Bad Elster, Sohl a Adorf

  • čtvrtek, 22 březen 2018 12:54
  • Napsal(a)
9. 3. 2018

Manažeři projektu, ve spolupráci s veliteli projektem dotčených hasičských sborů, naplánovali na pátek 9. 3. 2018 společné setkání hasičů na kuželně v Aši. Krásenští zajistili pro své kolegy z Německa přepravu autobusem do Aše a zpět. A protože pravidelná setkání v rámci projektu utužila přátelství všech kamarádů, byl o turnaj v kuželkách ze strany všech sborů opravdu velký zájem.

V prostorách ašské kuželny se setkalo téměř 50 lidí. Někteří byli jen diváky a fanoušky svých sborů, ale 44 kamarádů se zapojilo do sportovního klání. Všichni zájemci se rozlosovali do 4 družstev, tak aby se hrálo na všech čtyřech dráhách. Házelo se 50 hodů – 25 hodů do plných a 25 dorážky. Ti, co zrovna nehráli, podporovali psychicky své kamarády ve hře, nebo se vzájemně bavili, případně se občerstvovali. Po celé pozdní odpoledne a večer panovala na kuželně příjemná atmosféra. Probíralo se aktuální dění v jednotlivých sborech, plánované aktivity nejen v rámci projektu – letos čeká hasiče mimo jiné společné cvičení v Adorfu a v Krásné, naši němečtí kamarádi na rozdíl od nás ještě čekají na nová hasičská vozidla. Ta se nyní vyrábějí a měla by být sborům předána s největší pravděpodobností v červenci 2018. Zhruba půl hodiny po půlnoci přijel pro kamarády z Německa autobus a odvezl je zpět domů.

 

EU Nachbar

 

Setkání v Adorfu dne 16. 12. 2017

Obsahem setkání byla návštěva hasičů z Krásné na vánočním trhu města Adorf. V rámci návštěvy zde společně s hasičskými kamarády z Adorfu nabízeli tradiční české a německé pochutiny a nápoje. Hasiči z Krásné návštěvníkům trhu prezentovali např. tradiční české „utopence“ s výkladem, co že se to v té 4 litrové sklenici nachází, pikantní klobásu a hermelín na grilu a k zahřátí např. medovinu či grog. Akce se velmi podařila, místní byli velmi příjemně překvapení účastí českých hasičů na jejich trhu. Společná účast hasičů byla zároveň velmi dobrou propagací přeshraničního projektu.

 

EU Nachbar