Kultura a sport

Kultura a sport (2)

Sportovní vyžití v obci

  • čtvrtek, 09 květen 2013 17:46
  • Napsal(a)
Obec Krásná jako nejzápadnější Obec České republiky nabízí netušené možnosti sportovního vyžití na svém území. Mimo zimní období je možno zde využít multifunkční hřiště s umělým povrchem a s kvalitním osvětlením. Toto hřiště v sobě skrývá tři kurty na volejbal, kurt na tenis, dvě hřiště na basketbal, hřiště na malou kopanou, dva kurty na nohejbal a hřiště na florbal. Provozovatel zajištuje také půjčovnu příslušenství (sítě, sloupky, branky) pro uvedené sportovní aktivity. Toto hřiště se nachází u místní restaurace Sokolovna, kde je možno se kvalitně najíst a je zde také možnost ubytování pro patnáct osob. K restauraci patří také sál, který je využíván především pro konání kulturních pořadů a pro pořádání firemních akcí.

volně přístupné volně přístupné přehled po domluvě

Dále se obec může pochlubit sportovním areálem, kde najdete fotbalové hřiště s kvalitním přírodním trávníkem a asfaltový okruh o délce 400m s dvěma pruhy pro vyznavače in-line bruslení, vhodný zejména pro začátečníky a děti. Samozřejmostí této dráhy je také umělé osvětlení a sociální zázemí. V zimním období je na dráze najížděna stopa na klasické lyžovaní a část se upravuje pro volnou techniku. Do areálu dále patří dětské hřiště osazené herními prvky pro děti všech věkových kategorií. Dětské hřiště není klasickou „plackou“, ale jsou zde vytvořeny terénní nerovnosti vhodné pro volný pohyb dětí. Součástí hřiště je také stylová dřevěná pergola s krbem a možnosti posezení s kapacitou 25 osob s přívodem elektrického proudu. V tomto areálu se nachází také dráha pro hasičský sport se zpevněnou startovací plochou. Další sportovní aktivitou je stolní tenis. Stoly na stolní tenis jsou instalovány v klubovně, která se nachází v prvním patře budově šaten a její součástí je bar a sociální zázemí. 

Kousek od centra obce je veřejný park s lanovým centrem pro děti a na jaře přibude workoutové centrum pro seniory. V parku je možné si odpočinout a posedět a nebo můžete využít posezení u nově zrevitalizovaného rybníčku v těsném sousedství parku.

Přes obec Krásná prochází také několik cyklotras vedoucích téměř panenskou přírodou s napojením jak na Bavorskou tak na Saskou stranu. Jedna z nejzajímavějších tras je po trase železné opony přes zaniklou obec Újezd, kde je možno uvidět zbytky bývalého německého hřbitova upravené na pietní místo, památník obětem první a druhé světové války, nejzápadnější bod České republiky a větrné elektrárny v jejich plné výšce. Cyklotrasy jsou v zimním období využity podobně jako in-line dráha pro běžecké lyžování. Jedna z nejoblíbenějších tras vede z obce Krásná do obce Studánka.

Velice vyhledávanou sportovní aktivitou na území obce je také jízda na koni. Jízdu na koních zajištuje soukromý subjekt, který mimo jiné také nabízí ubytování, půjčovnu sportovních potřeb a jezdecký výcvik v kruhové jízdárně.

Obec může přispět na sportovní, kulturní, nebo společenskou akci našich občanů. Pro poskytnutí příspěvku musíte vyplnit žádost a doručit ji na obecní úřad.

Příspěvek od obce

  • úterý, 07 únor 2017 09:45
  • Napsal(a)
Obec Krásná zavedla "grantový systém" pro přidělování finančních příspěvků na kulturní, společenské a sportovní akce pořádané na území obce. Žádosti jsou přijímány průběžně po celý rok.

Prosíme, pozorně si přečtěte "Podmínky pro přidělení příspěvku" uvedené ve formuláři. Pro vaše pohodlí je žádost zpracovaná v podobě formuláře PDF.

Formulář obsahuje pouze vlastní žádost, vyúčtování proběhne standardní formou, případně po dohodě s Obecním úřadem.

PDF ico
stáhnout Žádost o finanční příspěvek

Před vyplňováním formuláře si prosím v pravém horném rohu zkontrolujte, že máte zapnuto "Zvýraznit existující pole" - zobrazí se tak všechna pole k vyplnění.

Info