Spolupráce hasičů Krásná, Bad Elster a Adorf /Vogtl. Doporučený

  • úterý, 08 srpen 2017 17:27
Setkání hasičů z Krásné, Bad Elsteru a Adorf/Vogtl., dne 22. 7. 2017.

01Cílem setkání byla účast hasičů a mladých hasičů z Krásné, Adorf a Bad Elsteru na soutěži v branném závodě konaném 22. 7. 2017 v prostorách Sportovního areálu v Krásné. Do soutěže se kromě družstev projektových partnerů přihlásilo i družstvo hasičů z Hranic. V rámci závodu bylo vytvořeno několik stanovišť, která musela jednotlivá čtyřčlenná družstva absolvovat. První zastávkou byl požární útok upravený pouze na 4 soutěžící a vodní proud byl napojen přímo na cisternu. Druhá disciplína spočívala ve střelbě ze vzduchovky, ve třetí se střílelo z luku do slaměného terče. Čtvrtá disciplína prokázala jazykové dovednosti kamarádů.

 

02
Úkolem bylo k obrázku znázorňujícímu předmět z hasičské branže přiřadit správný název v jazyce svého českého nebo německého kamaráda. Ti, co dávali bedlivě pozor na jazykových kurzech neměli sebemenší problémy, někteří hasiči ale museli hluboko v paměti pátrat a hledat potřebná slovíčka. Po ukončení hasičské soutěže následovalo vyhlášení a společný oběd.

 


03Odpoledne byla připravena tradiční slavnost obce Krásná, v rámci, které se konaly soutěže pro všechny příchozí. Této akce se hasiči z Adorfu a z Bad Elsteru také zúčastnili, mladí hasiči (a nejen ti) dováděli na skákacích atrakcích a všichni společně strávili velmi vydařený den.

 

 

 

 

EU Nachbar

 

Přečteno 2216 krát Naposledy změněno: středa, 09 srpen 2017 10:45