Užitkové terénní vozidlo Doporučený

  • středa, 15 březen 2017 10:11
Vozidlo je určeno pro dva hasiče, má plnohodnotnou kabinu včetně vytápění. Vozidlo je vybaveno modrým majákem a nejnutnějším požárním vybavením pro provedení rychlého zásahu (lékárna, osvětlovací a vyhledávací reflektor, hasící přístroj, ruční vyprošťovací nástroj, řezací nože na bezpečnostní pásy).
UTV je určeno zejména pro záchranu osob v těžko dostupných místech (např. běžkaři, cyklisté, běžci), stejně tak i dopravu požárního příslušenství na obtížně dostupné místa zejména při lesních požárech a v neposlední řadě při pátrání po pohřešovaných osobách v terénu. K vozidlu lze připojit přívěsný vozík, má také lanový navijá a pro použití v zimě sněhové pásy.

Pořízení Užitkového terénního vozidla ("UTV") je spolufinancováno z Programu spolupráce Česká republika – Svobodný stát Sasko 2014–2020 v rámci projektu „Spolupráce hasičů Krásná, Bad Elster a Adorf/Vogtl“.

Aktuality:
9. 3. 2017 - dodáni vozidla
9. 2. 2017 - probíhá příprava UTV a dovybavení požadovaným příslušenstvím
19. 1. 2017 - proběhlo výběrové řízení na dodavatele, zároveň ZO pověřilo starostu obce podepsat smlouvu s vítěznou firmou Tomico Group z Prostějova


Přečteno 5038 krát Naposledy změněno: pátek, 07 červenec 2017 12:22