Lampiony, svíčkami a ohni prozářená Krásná

  • středa, 01 listopad 2023 19:01
15. ročník soutěže Krásenská buchta i Světlušková procházka jsou za námi, obě odstartovaly podzim v Krásné takový, jaký má být. Za osvětlenými koni a světluškovými vílami se v sobotu, 21. října 2023, vydal spadaným listím dlouhatánský průvod dětí, rodičů a prarodičů prozářený lampiony a nejrůznějšími světýlky. Kráčel mezi vyzdobenými zahradami k podzimní královně a jejímu věrnému příteli, skřítku jménem Mizdop. Na palouku, u velikého ohně, na ně vskutku královna i skřítek čekali, přivítali je a také obdarovali malým světelným dárkem.
Pak se mohli všichni vydat do sálu místní sokolovny, kde pro ně byla nachystána bohatá ochutnávka výrobků, které dodali místní i přespolní pekaři a pekařky do soutěže Krásenská buchta. Počet soutěžících byl vysoký, ve sladké kategorii se utkalo 31 soupeřů, ve slané 7. Dobroty anonymně posuzovala nezávislá mužská porota, která je každoročně obměňována. A kdo do ní tentokrát patřil? Byl to Jakub Strnad, Radek Bláha, Ing. Stanislav Donátek a majitel místního obchůdku Viktor. Měli práci skutečně nelehkou, protože všechny sladké i slané výtvory byly skvělé. Po dlouhém bádání vyhodnotili porotci soutěž takto:

Sladká kategorie:
1. místo: Marie Paprsková, 2. místo: Amálie Pokorná, 3. místo: Ludmila Podávková, 4. místo: Míša Pokorná a 5. místo: Mirka Trkalová

Slaná kategorie:
1.místo: Alena Svobodová, 2. místo: Vlaďka Pristašová a 3. místo Nikola Paprsková

Všem výherkyním gratulujeme! Moc gratulujeme a děkujeme ale i těm, kteří sice neskončili na vítězných místech, pro nás ale vítězi jsou, protože byli akční - zapojili se do akce, kde není úplně nejdůležitější vyhrát, ale zkrášlit a příjemně ochutit závěr Světluškové procházky všem, kteří do útrob sokolovny zavítali. Velké poděkování za pomoc při organizaci soutěže i procházky patří vedení a zaměstnancům Obce Krásná, místním dobrovolným hasičům, porotcům a rodině Novákových, Svobodových, Trkalových a Vojíkových za perfektní výzdoby zahrad a balkónů, kolem kterých průvod šel. Děkujeme také Slévárně Heunisch, jež poskytla finanční obnos na nákup hlavních cen.

Už teď se těšíme na soutěž i Světluškovou procházku v roce 2024,
Krásenské buchty
Přečteno 112 krát Naposledy změněno: středa, 01 listopad 2023 19:07