Krásenský den 2021 Doporučený

  • čtvrtek, 02 září 2021 09:43
Zábavná soutěž českých a německých dobrovolných hasičů (krásenských, adorfských, badelsterských, schönwaldských, sohlských a remtengrunských)! Opékané prase, palačinky, sýry, pivo, domácí limonády, cukrová vata a nafukovací klouzačka, hrad, bludiště, překážková dráha! To vše, a ještě mnohem víc čekalo v sobotu, 21. srpna 2021, na všechny návštěvníky Krásenského dne, který se premiérově konal u místní Sokolovny.

Ten, kdo přišel, se mohl kromě všeho výše jmenovaného věnovat i soutěžení s Čestmírem Šímou, a to ať byl děckem, či dospělým. Děti se známým strongmanem soutěžily o titul Největší krásenský silák, dospělí pak zase ve smíšených trojicích podnikali (zvedali, tahali, překlápěli…) to samé, co Čestmír sám.

Milovníci zvířat si mohli užít Voříškiádu, neboli ukázku výcviku kynologického klubu Krásná. A nebyl by to Krásenský den, kdyby nebyl zakončen tancovačkou a poslechem výborného hudebního seskupení jménem Fox band.

Hřiště i zahrada Sokolovny byly po celé den zaplněny malými i velkými návštěvníky, k nimž se přidali též starosta partnerského města Adorf a také Schönwald, Rico Schmidt a Klaus Jaschke. Poděkování za pomoc při organizaci tohoto letního setkání patří všem pracovníkům Obce Krásná, manažerce Sdružení Ašska, místním dobrovolným hasičům(starým i mladým), provozovatelům Sokolovny – veselým manželům Veselým, Krásenským buchtám a airsoftovým mágům – Štěpánu Drofovi a Vítkovi Veselému.

I když název tohoto slunečného dne, podpořeného Evropskou unií v rámci Fondu malých projektů Euregia Egrensis, zněl Krásenský den 2020, o rok jsme se nevrátili, naopak kráčíme směle ke zdravým a veselým zítřkům.


Přečteno 847 krát Naposledy změněno: čtvrtek, 02 září 2021 09:53