Vytisknout tuto stránku

Projekt: Krásenský den 2020 (2021) Doporučený

  • středa, 21 říjen 2020 05:13
Projekt:Krásenský den 2020 (2021)
Projekt nebyl z důvodu pandemie Covid-19 v roce 2020 zrealizován a byl přesunut na rok 2021.
Žadatel: obec Krásná
Projektový partner: město Adorf/Vogtl.
Celkové náklady projektu: 11.346,75 Euro
Dotace: 8.510,06 Euro (75%)
Spolufinancováno Evropskou unií z Evropského fondu pro regionální rozvoj v rámci Fondu malých projektů Euregia Egrensis.

Obsah projektu: dlouholetí projektoví partneři se domluvili na realizaci celodenní akce, která bude určena laické veřejnosti z obou obcí, popř. celého regionu. Dopolední program zajistí hra určena pro celé rodiny. Ve vybraných lokalitách v Krásné budou vytvořena dílčí stanoviště hry, kde se budou prezentovat složky IZS a spolky. Při průchodu celé trasy posbírají účastníci dílčí písmena, ze kterých poskládají tajenku. Hra na konci zavede hráče do sportovního areálu, kde obdrží za své výkony drobné ceny. Ve sportovním areálu bude pokračovat odpolední program. Jeho součástí bude hojně navštěvovaná a veřejností oblíbená hasičská soutěž v požárním útoku pro pozvané sbory hasičů z příhraničního regionu (česko-bavorsko-saského). Zkrátka nepřijde ani široká veřejnost. Ta se může aktivně zapojit do prezentace silového sportu (Strongman) z regionu a místního jezdeckého klubu nebo může soutěžit na atrakcích, které byly vybírány záměrně pro všechny věkové skupiny, tak aby nediskriminovaly pohlaví, rasu ani etnický původ. Odpoledne k tanci a poslechu zahraje regionální amatérská kapela, kterou ve večerních hodinách vystřídá profesionální kapela hrazena z prostředků obce.

Cíl projektu: realizací projektu bude zajištěno setkání odborné a laické veřejnosti z celého příhraničí, podpoří mezilidské vztahy. Propagace projektu bude zajištěna propagačními předměty, na cenách do soutěží, na plakátech, pozvánkách, na internetových stránkách partnerů a prostřednictvím banneru umístěného po celý den ve sportovním areálu. Veškeré aktivity v rámci projektu jsou dostupné obyvatelům všech věkových kategorií, obou pohlaví, všech barev pleti, sexuální orientace, vyznání nebo pohledu na svět, národností, tělesného i mentálního postižení.

EU Nachbar EE
Přečteno 1333 krát Naposledy změněno: středa, 21 říjen 2020 05:27