Dýně, víly, soutěž Krásenská buchta už po dvanácté Doporučený

  • sobota, 09 listopad 2019 18:14
Příznivě milé počasí přilákalo v sobotu, 28. října 2019, mnoho malých světlélkujících dítek, která se slétla v doprovodu svých rodičů, prarodičů a jiných vodičů, na krásenskou náves. Po jejich hlasitém volání přijely na koních a přiskotačily na svých neviditelných nožkách podzimní víly, které dovedly dlouhatánský průvod mezi duchy, dýněmi a nejrůznějšími světýlky vyzdobenými zahrádkami a krásenskými poli na kouzelný palouk, kde na ně již čekala královna podzimních víl a také skřítek Podzim. Ten svou veršovanou řečí všechny přivítal a nasměroval na královnu víl. Všechna dítka pak získala malý dáreček symbolizující nejen světlo, které je bude provázet přicházející zimou. Pak už se krásenská Sokolovna zaplnila příchozími dětmi a jejich doprovody, ale také soutěžícími, kteří se v ten den rozhodli se se svým sladkým či slaným dílem zúčastnit 12. ročníku soutěže Krásenské buchta. Vypečenosti anonymně posuzovali krásenští muži, jimž patří velké díky, protože ochutnali obří množství v kuchyních vytvořených děl. Byli to tito: Tomáš a Radek Švarcovi, Radek Janousch, Jiří Pokorný, Tomáš Blažek, Matěj Pokorný, Petr Pokorný a Peter Legene.

Všechny děti soutěžící v letošním ročníku vytvořily tak skvělé sladkosti, že se nutně musely umístit na 1. místě. V dospělých kategoriích to dopadlo takto: ve sladké kategorii skončila na 6. místě L. Strnadová, na 5. místě E. Nováková, na 4. místě V. Cicková, bronzová byla P. Švarcová, stříbrná J. Pokorná a zlatá A. Pokorná. Ve slané kategorii byla na 4. místě M. Paboučková, bronz získala A. Pokorná, stříbro jediný dospělý muž v soutěži Michal Kvapil a na nejvyšší stupínek dosáhla Alena Svobodová. Všem moc gratulujeme!!!

Celá akce letos patřila k projektu „Zima nám nevadí“ spolufinancovanému z prostředků Evropské Unie prostřednictvím Fondu malých projektů Euregia Egrensis. Velké poděkování patří všem soutěžícím, jejichž sladká a slaná díla měli možnost všichni v závěru procházky ochutnat, místním hasičům, kteří dohlíželi na hladký průběh procházky, zaměstnancům a vedení Obce Krásná, Stáji Krásná, Policii ČR, krásným, milým světluškovým vílám, všem krásenským obyvatelům, kteří skvostně vyzdobili své zahrady a ohrady, a samozřejmě také všem Krásenským buchtám, jež soutěž a procházku zorganizovaly.

Chcete-li v příštím roce změřit své pekařské síly s ostatními, neváhejte a přihlašte se v roce 2020 do 13. ročníku naší soutěže Krásenská buchta!! Těšíme se na Vás (a porotci též:).

Přečteno 2930 krát Naposledy změněno: sobota, 09 listopad 2019 18:25