Jak chránit své dítě v online prostředí Doporučený

  • středa, 14 listopad 2018 19:31
„Jak chránit své dítě v online prostředí“ - seminář s lektorem Romanem Kohoutem, který se skládá ze dvou samostatných přednášek.

První přednáška, kterou lze s nadsázkou nazvat „připravme dětem bezpečné hřiště“ seznamuje rodiče zejména s obecnými nebezpečími internetového prostředí s jednoduchými návody, jak se těmto nebezpečím vyvarovat. Dále přednáška uvede jednoduché způsoby jak zabezpečit svá zařízení a svou domácí počítačovou síť.

Ve druhé přednášce lektor představí nejpoužívanější sociální sítě a způsoby chování dětí v nich. Uvede rizika online komunikace a to od kyberšikany, kyberstalking, až po sexting nebo kybergrooming. Napoví, jak na dítěti poznat „že se něco děje“ a jak situace, kdy se dítě stane obětí kybernetického predátora řešit. Podrobněji je věnována část „digitální stopa“, zejména se zaměřením na to, jaký může mít vliv na život (nejen) dítěte v budoucnosti, ale jak ji kontrolovat nebo odstranit závadový obsah. V průřezu těchto přednášek lektor seznámí účastníky s nežádoucími jevy, se kterými se dítě v souvislosti s online prostředím může setkat. Řeč bude o pornografii, hraní počítačových her nebo závislosti na IT technologiích.


Beseda internet
Přečteno 2075 krát Naposledy změněno: středa, 14 listopad 2018 19:37