Setkání partnerských školek MŠ Krásná a MIKITA Adorf Doporučený

  • úterý, 29 květen 2018 09:51
  • Napsal(a) 
Setkání partnerských školek MŠ Krásná a MIKITA Adorf v rámci projektu „Spolupráce MŠ Krásná a MŠ Adorf“

Další setkání v rámci projektu se uskutečnilo v pátek 25. 5. 2018 v Adorfu. Na úvod společného dopoledne proběhlo v místní školce přivítání s písničkami, děti si zahrály společně hry se jmény a pexesem. Předcházející den zasáhly Adorf přívalové deště doprovázené silnými bouřkami a část města se ocitla pod vodou, některé oblasti musely být dokonce evakuovány. Děti se vydaly na vycházku do záplavami postižených míst, aby si udělaly představu, jakou sílu voda má a na vlastní oči viděly, že voda s sebou vezme vše, co jí stojí v cestě. Děti pozorovaly v postižených oblastech zasahující místní hasiče, kteří pomocí technických prostředků odčerpávali vodu ze zatopených sklepů a zahrad. Krásenské děti měly možnost vidět již při cestě autobusem do Adorfu, jaké škody voda napáchala v místech podél potoka Halštrov – zatopila louky, fotbalové hřiště, pole, ale i prodejnu Penny a továrnu na výrobu hudebních nástrojů GEWA.

Po návratu z vycházky se děti rozloučily a odjely na oběd zpět do MŠ v Krásné. Poslední setkání v letošním školním roce se uskuteční 21. června v Krásné a my doufáme, že za příznivého počasí, abychom mohli s kamarády z Adorfu strávit celé dopoledne venku.


Projekt „Spolupráce MŠ Krásná a MŠ Adorf“ je realizován ve spolupráci s Koordinačním centrem česko – německých výměn mládeže Tandem

Tandem

Přečteno 2297 krát Naposledy změněno: úterý, 29 květen 2018 14:05